Informatie

Verloop van de betaling van nieuwbouwprojecten

De betaling gebeurt sowieso in de vorm van schijven. Bij een aankoop wordt een ‘reservatie’ van 3000 of 6000€ gevraagd. Doordat de verkoop zo snel gaat moet de bouwer een zekerheid hebben dat je het appartement of de woning zal kopen, een optie van 3 weken is dus onmogelijk!
Best ook eens te vermelden dat bieden niet mogelijk is. De prijzen staan vast en de projecten zijn zeer populair waardoor er niet valt te onderhandelen met de bouwer.
Bij herverkopen is er soms wel een mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs, daar helpen we u dan ook met plezier mee!

Dan zijn er afhankelijk van bouwer tot bouwer verschillende systemen, de ene bouwer vraagt een voorschot van 30% of 50% en dan de rest te betalen bij akte. De andere bouwer werkt in schijven naargelang de bouw vordert.
De bouwer moet een bankgarantie geven, als dit niet het geval is blokkeren wij de verkoop, wij werken enkel samen met betrouwbare bouwers. Daarvoor dient de advocaat.

De sleuteloverdracht gebeurt ook bij de akte.
Meestal wordt voor de akte een volmacht aan de advocaat gegeven. Anders moet je naar Spanje op de datum die zij zeggen, als dit dan niet schikt voor jullie wordt dat natuurlijk een moeilijke opdracht. De sleutel blijft dan ook in bewaring bij de advocaat .