Verhuren van een vakantiehuis

België, Costa Blanca Noord, Costa Blanca Zuid, Kust, Luxevastgoed, Spanje

Verhuur uw tweede huis als vakantiehuis en profiteer optimaal van uw aankoop.

U bent van plan een tweede huis te kopen. Veel mensen kopen een tweede huis om daar hun ultieme vakantieplezier te beleven. Voor anderen betekent dit een belegging in vastgoed of zien het als een combinatie van beiden. Door uw tweede huis als vakantiehuis te verhuren profiteert u optimaal van uw aankoop. Tijdens uw vakantie geniet u zelf van het huis en verdient u er geld aan wanneer u weer thuis bent.

Het optimale vakantiegevoel
Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in de persoonlijke sfeer. Met name privacy, eigen voorzieningen en ruimte zijn belangrijke argumenten voor het huren van een vakantiehuis. Het huren van een vakantiehuis voor een lang weekend dichtbij huis is veruit het meest populair. Daarnaast boekt één op de drie vakantiegangers een vakantiehuis om van de zon te genieten. Daarbij stijgt de vraag naar een vakantiehuis in Spanje.

Het verhuren van een vakantiehuis
Als u besluit om uw tweede huis als vakantiehuis te verhuren, dan wilt u dit natuurlijk snel onder de aandacht brengen van potentiële gasten. Aan u de keuze om de verhuur zelf te doen, door bijvoorbeeld een eigen website te bouwen of een advertentie te plaatsen op een advertentieplatform voor vakantiehuizen. In beide gevallen betekent het dat u zelf veel moet regelen. Denk aan de presentatie van uw huis (foto’s, huisbeschrijving), het bijhouden van de boekingen op de huiskalender, maar ook het contact met gasten zoals het afhandelen van betalingen, eventuele klachten en schades.

Heeft u hier geen tijd voor of geeft u die rompslomp liever uit handen? Dan zijn er diverse professionele organisaties die gespecialiseerd zijn in de verhuur van vakantiewoningen. Zij verzorgen het volledige traject van promotie tot boeking en verdere afwikkeling met gasten. Naast een groot bereik van potentiële vakantiegangers, beschikt zo’n organisatie over uitgebreide kennis van de verhuurmarkt. Een goede verhuurspecialist maakt gebruik van lokale experts, die u kunnen adviseren hoe u het maximale rendement uit uw vakantiehuis kunt halen. Ook zaken als schadeverzekeringen en eventuele klachten zijn bij dit soort organisaties gedekt.

Pluspunten voor uw vakantiehuis
Als u uw vakantiehuis gaat aanbieden voor verhuur, denk dan ook aan de kenmerken van het huis. Vakantiegangers zullen uw huis in veel gevallen vinden op basis van de ligging en de uitstraling van het huis, maar hoe zorgt u ervoor dat ze het ook daadwerkelijk boeken? Een vakantiehuis met toegang tot WIFI, een vaatwasser en een oven zijn voor vakantiegangers belangrijke pluspunten. Is uw vakantiehuis geschikt voor groepen en families, houd dan bij voorkeur twee personen per slaapkamer aan en maximaal vier personen per badkamer. Uiteraard zijn er nog vele andere factoren die uw vakantiehuis aantrekkelijk maken voor vakantiegangers. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van de regio waar het vakantiehuis zich bevindt en het vakantiedoel van de potentiële gast.

Nieuws 2016