8 tips bij het aankopen van een woning of appartement in Spanje

Costa Blanca Noord, Costa Blanca Zuid, Luxevastgoed, Spanje

Volgens verschillende marktstudies zullen de prijzen aan de Costa Blanca nog een hele periode stijgen om daarna te stagneren. Een nieuwe crisis is volgens de studies niet aan de orde.

Hieronder geef ik u enkele tips mee:

 1. Bepaal welke regio u verkiest.

  Om voor jezelf de beste regio te bepalen kunt u via Google al zeer veel informatie vinden over de natuur en het klimaat, welke troeven de verschillende regio’s hebben en ook hoe lang de reis naar deze regio is. Het best is natuurlijk om daarna de verkozen streek eens te bezoeken en de sfeer op te snuiven. De locatie van uw vakantieverblijf is immers zeer belangrijk.
 2. Welke woonst past best bij u?
  Het is belangrijk om te kijken welke woonst het best bij u past; bent u van plan om vaak te komen? Heeft u tijd om een tuin te onderhouden? Komt u voor kortere periodes en is een appartement dan makkelijker? Wenst u uw woonst te verhuren?
 3. De financiële mogelijkheden.
  Bepaal vooraf welk budget u aan uw woonst wenst te spenderen, al naargelang de regio, de ligging en het pand zelf zullen prijzen hoger of lager liggen. Hou steeds rekening met de bijkomende kosten! Ga zeker ook eens informeren bij uw bank, een lening of bulletkrediet kunnen in deze tijden zeer interessant zijn. Ook is het mogelijk om een lening in Spanje aan te gaan indien u geen eigendom bezit in België.
 4. Passen uw wensen bij uw budget?
  Informeer eerst welke mogelijkheden er zijn binnen uw budget, een woning aan het strand op een ruim perceel is bijvoorbeeld moeilijker te vinden en dus ook duurder. Weer realistisch in uw zoektocht!
 5. Zoek in het actuele woningaanbod.
  De laatste jaren zijn de prijzen al terug een stuk gestegen, de prijzen kunnen niet meer vergeleken worden met deze van pakweg 5jaar geleden. Informeer dus ook zeker naar de actuele prijzen, kijk niet naar de prijs die uw buur 5jaar geleden betaalde. Kijk ook best niet op verzamelwebsites waar prijzen niet aangepast worden maar beperk u tot actuele websites zoals Immo Lippens.
 6. Verzamel informatie.
  Er is enorm veel informatie te vinden op het internet over het verloop van een aankoop, er staat veel correcte informatie op maar helaas ook veel foute informatie. Maak een afspraak bij ons op kantoor en laat u correct informeren.
 7. Boek uw reis.
  Neem uw agenda bij de hand en kijk wanneer u zich enkele dagen vrij kunt maken om te regio en de panden te bezichtigen. Dit is de belangrijkste stap in het hele proces, alleen ter plaatse kunt u het totaalplaatje waarnemen. Ter plaatse spreken we dan af, we tonen u met plezier de regio en de panden. Vraag ons gerust ook naar goede hotels!
 8. Begeleiding.
  Laat u begeleiden door een kantoor die reeds jarenlange ervaring heeft én onder het BIV nummer werkt. Een woonst kost u evenveel mét of zonder makelaar, dus waarom zou u er geen gebruik van maken?

Nieuws 2019