Premies voor muur- en vloerisolatie

Ardennen, België, Kust, Luxevastgoed

De overheid wil nu komaf maken met deze energieverspilling. Er worden daarom hoge premies en kortingen beschikbaar gesteld voor Vlaamse eigenaars die willen verduurzamen.

Veel Vlaamse huizen zijn nog steeds onvoldoende geïsoleerd. Het gaat om zo’n half miljoen huishoudens die onnodig veel geld en energie verliezen.

De grootste voordelen van spouwmuurisolatie
Is uw huis gebouwd vóór 2000? De kans is groot dat uw buitenmuren onvoldoende zijn geïsoleerd. Wist u dat 30% van de opgewekte warmte in huis verdwijnt via slecht geïsoleerde muren? Niet isoleren kost jaarlijks honderden euro's. Daarbovenop is energieverspilling natuurlijk erg slecht voor het milieu.

De relatief lage investering voor spouwmuurisolatie heeft u al binnen drie jaar terugverdiend. Zeker in combinatie met de kortingen en premies die momenteel beschikbaar zijn. Alles wat u na drie jaar terugverdient door energiebesparingen is pure winst!

Isolatie wordt beschouwd als de belangrijkste stap in het verduurzamen van woningen. Door middel van zeer interessante premies en kortingen stimuleren de overheden, gemeentes en netbeheerders eigenaars om hun woning energiezuiniger te maken. Spouwmuurisolatie - de meest rendabele manier van isoleren - wordt daardoor nu extra voordelig.
  1. Premies netbeheerder: ontvang 4 euro tot 10,5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte.
  2. Vlaamse renovatiepremie: als uw woning minstens 30 jaar oud is, komt u mogelijk in aanmerking voor een premie van 20% tot 30% van het factuurbedrag. Voor 2 aanvragen kan dit bedrag oplopen tot maximaal 10.000 euro.
  3. Totaalrenovatiebonus: combineert u spouwmuurisolatie met 2 andere energiebesparende maatregelen dan krijgt u bovenop de premies van de netbeheerder ook nog een bonus. Deze bonus kan voor eengezinswoningen oplopen van 1250 euro tot 4750 euro. Voor beschermde afnemers wordt deze bonus nog eens met 50% verhoogd.
  4. Gemeentelijke en provinciale premie: mogelijk komt u ook in aanmerking voor een gemeentelijke of provinciale premie.
  5. Laag btw-tarief: profiteer van het huidige lage btw-tarief van slecht 6% in plaats van 21%.
  6. Vergelijk leveranciers: bespaar tot 40% door verschillende leveranciers te vergelijken.

Om in aanmerking te komen voor bovenstaande premies en kortingen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de isolatiewerken bijvoorbeeld worden uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer.

bron: Energie sparen, Vlaanderen.be

Nieuws 2020