Reizen naar Spanje

Costa Blanca Noord, Costa Blanca Zuid, Luxevastgoed, Spanje

Corona maatregelen zomer Spanje 2021

Sinds de corona crisis begon zijn er al veel verschillende maatregelen genomen op elk vlak, ook op vlak van reizen. Het is dan ook moeilijk om steeds mee te zijn met de laatste ontwikkelingen en om te weten wat de richtlijnen nu eigenlijk zijn.

Daarom geef ik jullie hier graag wat informatie over.

Bij het vertrekken naar Spanje is het steeds nodig om:

  • het FCS- formulier in te vullen, hiermee bekom je de gevraagde QR code. Via deze link kun je het document invullen: https://www.spth.gob.es/
  • Een Covid test uit te voeren en het resultaat mee te nemen op de vlucht, u moet de test laten uitvoeren in de laatste 48u voor uw aankomst in Spanje.
  • OFWEL Een vaccinatiecertificaat meebrengen, dit is voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Het certificaat moet uitgegeven zijn minstens 14 dagen na de toediening van de laatste dosis! In dit geval is het dus niet meer nodig om nog een test uit te voeren. Deze maatregel geldt vanaf 1 juli.
  • OFWEL breng je een herstelcertificaat mee, dat is een certificaat met een positief NAAT- testresultaat van max 180dagen oud.
  • Men moet bij het binnenkomen in de luchthaven te Spanje zijn boeking kunnen aantonen, het is dus aangeraden om reeds online in te checken om zo de boarding pass te kunnen tonen.

Alle documenten moeten in het Frans, Duits, Engels of Spaans opgesteld zijn.

Vanaf 28 juni zal iedereen tussen 6 en 17 jaar twee gratis PCR- testen krijgen; volwassenen hebben recht op twee testen als ze nog niet de kans hebben gekregen om gevaccineerd te worden. Ook als je al 2 keer gevaccineerd werd maar er nog geen twee weken verstreken zijn sinds je laatste vaccinatie heb je recht op de gratis testen. De testen kan je aanvragen via mijngezondheid.belgië.be

Bij het terugkeren naar België moet men een Passenger Locator Form invullen: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form Voorlopig is er GEEN quarantaine verplicht.

Geniet van de zon en de welverdiende vakantie!


Nieuws 2021